Flow Festival 12.-14.8.2011

Puhallettavasta kosmoksesta Suvilahteen

Altistuin ensimmäistä kertaa Murcofille vuonna 2005 ilmestyneen Remembranzan myötä. Musiikin järkälemäisyydessä ja melodisuudessa oli jotain todella viehättävää. Se erottui silloin ja erottuu yhä muista samaa peltoa kyntävistä. Cosmos-levyn julkaisun aikoihin tajusin, että miehen Euroopan agenttina toimi sama firma jonka kautta olin tuonut Suomeen pienille keikoille vanhoja amerikkalaisia kitaristeja. Aloin selvittää minkälainen projekti olisi Murcofin tuominen Suomeen uuden julkaisun tiimoilta suunnitellun kiertueen puitteissa.

Murcof-nimen takaa löytyvä meksikolainen Fernando Corona oli toivonut, että Cosmos-teosta voisi esittää planetaarioissa. Aloin selvittää Helsingin planetaariotarjontaa.
Vantaan Tikkurilassa sijaitsevassa tiedekeskus Heurekasta löytyi jokaiselle pääkaupunkiseudun koullulaiselle tuttu Vattenfall Planetarium. Vuonna 2007 nettisivuilla oli vielä mahdollisuus tiedustella tilan vuokrausta yksityistilaisuuksia varten, mutta nyt ei löytynyt. Hinta oli joka tapauksessa sellainen, että yhdistettynä Murcofin keikkaliksaan ja helsinkiläisten trendiperseiden projisoituun halukkuuteen matkata junalla Tikkurilaan katsomaan minimalistista elektronista musiikkia, kuvio tuntui liian riskaabelilta.

Seuraavaksi löysin URSAn puhallettavan planetaarion. Siinä oli jo potentiaalia. Senhän voisi laittaa vaikka jonkun klubin tanssilattialle. Mutta planetaario on kovin pieni. Yhteen näytökseen mahtuu 25 henkilöä. Muistan laskeneeni, että jos Murcof vetää yhden setin, lipulle tulisi hintaa reippaasti yli 100€. Oli vaikea kuvitella Helsingistä löytyvän tällaisen eksklusiivisen kokemuksen haikailijoita 25 kappaletta. Ja eipä sinne edes noin montaa olisi äänijärjestelmän lisäksi mahtunut. Eikä minulla olisi ollut varaa tarjota yleisölle ilmaista sushia tai muuta vastaavaa, jota noilla hinnoilla olisi odotettu.

Näin jäi Murcofin keikka järjestämättä 2007-2008 -akselilla. Onneksi se onnistuu vihdoin vuonna 2011 ja visuaaliset puitteet taitavat loppujen lopuksi olla vielä hienommat kuin silloin suunnitellut. Ainakin musiikista pääsee nauttimaan yli kaksi tusinaa onnekasta.

Arttu Tolonen

 

Nokia proudly presents: Flow Festival – The Documentary

Nokian ja Pablo Filmsin Flow-dokkari on nyt valmis ja linjoilla kokonaisuudessaan. Paina playta, tarpeen mukaan englantilaiset tekstit saa näkyviin klikkaamalla CC:tä.

Löytötavarat

Festivaalialueelta löytyneet tavarat toimitetaan Helsingin Poliisilaitokselle osoitteeseen Punanotkonkatu 2. Puhelinnumero sinne on 071-8773180 (ma-pe klo 10-14).

Flow Kiittää

Flow kiittää kaikkia kävijöitä menestyksekkäästä festivaaliviikonlopusta. Koko viikonlopun kävijämäärä oli 46 500 kolmen päivän aikana. Vuoden 2012 festivaalipäivämäärät tiedotetaan myöhemmin. » Lue lisää

Flow 2011 -kuvia nyt Flickrissä

Viikonlopun kuvat ovat valmiit. » Lue lisää

Flow-livestriimiä Gimme Indiessä

Ruotsalainen nettiradio Gimme Indie lähettää suorana konsertteja Flow’sta. » Lue lisää

Flow-tuotteet nyt kaupoissa

Flow 2011 -tuotteet ovat tulleet myyntiin. Saatavilla on neljä erilaista versiota Flow 2011 -paidasta. Myynnissä on lisäksi jo suuren suosion saavuttaneita reilun kaupan Flow 2011 -kangaskasseja. Beamhillin valikoimista löytyy myös lasten Flow 2011 -paita. » Lue lisää

Festivaalin uusi ilme

Flow Festivalin uuden ilmeen lähtökohta on musiikin ja maailman rytmi ja repetitio. Kaikki huojuu ja kaikki toistuu ikuisen taivaallisen kierron tavoin. Planetaarinen pyörre, männän liike, yhdyntä ja musiikin syke kuvastuu Flowta varten piirrettyn fontin toistossa ja varioinnissa. » Lue lisää